Häpönniementie

Häpönniementie oli aiemmin tie Esso Kosanin täyttölaitokselle, joka sijaitsee Häpönniemessä. Nykyisin tie on tien pätkä Kaarikadun ja Männäistentien välillä. karttalinkki


 
Häpönniementie kuvattu Hangontien sillalta. 

 Sivu Matti Jalavan kansalaisopistolle pitämästä Kadun nimet -esityksestä

Kaupunkim poja r.y. on vuonna 1964 julkaissut Uudenkaupunki wanhattem paikanimetten kartt -julkaisun josta näkyy mm 15-Ojantterant, 19-Häpönokk ja 20-Häpömpuht.


Vuoden 1959 U:gin verkkoryhmän puhelinluettelosta muutama rivi, jossa mainitaan Häpönniementiellä asuvien numeroita. Näistä näkyy, että nykyisen Viikaistenkadun loppupää, Pietolan pallokentästä länteen oli silloin Häpönniementien alkua. Siis kaikkien nykyisinkin siinä olevien kolmen talon no 1, 3 ja 5 puhelimet. Seuraavat Häpönniementien numerot olivat silloin Fri ja Emi Aaltonen.
Vuoden 1973 puhelinluettelossa Emil Aaltosen osoite on Häpönniementie 6 ja Frin Ojanteentie 14. Kuohuvan, Valto Mattilan ja Kustaa Aaltosen nimeä ei 1973 enää löydy.

Mikähän yhteys tai suunnitelma on ollut nykyisen Viikaistenkadun loppupään ja Häpönniementien välillä? Kuvassa v. 1956 peruskartta, johon on piirretty nykyisen Viikaistenkadut loppu ja Häpönniementie, ja oliko siis tarkoitus rakentaa yhteen?

Postinjakajien muistilappu 1960-luvulta Läntiseltä omakotialueelta. Muutamia nimiä on pävitetty myöhemminkin. Kaarikatu jatkui silloin vielä rautatientasoristeyksen yli telakan suuntaan. Kuvassa näkyvissä myös Urheilijanpolku Kaarikadun kioskilta ylön Pietolankadulle. Näkyvissä on myös nyt jo hävinneet kadut Työläiskatu ja Kalliokatu.

Kommentit

  1. Mielenkiintoisia tällaiset vanhat kaavat ja asukaslistat. Kiva pohtia ketä alueella onkaan ennen asunut ja millaista elämää he ovat viettäneet. Oliko tuolloin taloissa kuitenkin ihan numerokyltit ja kaikki numeroituina vai minkä vuoksi postinkantajan muistilapussa on ainoastaan sukunimet?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti