Sorvakon rantatie

Kaupunginlahden etelärannan makasiinirivistön takaa kulkeva tie on nimeltään Sorvakon rantatie, sen nimisenä tie kulkee myös sillan itäpuolella aina Leijonapuiston reunaan saakka karttalinkki.
23500 alueella on 2-3 kadunnimeä jossa on välilyönti: Sorvakon rantatie, Itäinen Viertotie ja Navethankaan metsätie. Itäinenviertotie tosin kirjoitetaan kartoilla erikseen ja katuviitassa yhteen. kuva tammikuulta 2019.

 
Rantaravintoloiden osoitteet ovat Aittaranta -kadulla. Kuva maaliskuulta 2019. 

Kuvattu Sibeliuspuistosta maaliskuussa 2019. Alueen asemakaavamuutos v. 2018.

 
Karl Alarik Achrén kuvasi näkymän Sorvakon puolelta (Sibeliuspuistosta) kohti keskustaa ollessaan Uudessakaupungissa lääkärinä 1880-luvulla. U:gin museon kuva-arkisto.


Vanhan kirkon tornista otettu kuva kohti Sorvakon rantatietä ja nykyistä Kullervontietä 1951. Kuvaaja Olavi Ruusuvuori, Ugin museon kuvakokoelma, FINNA
Sorvakon rannassa sijaitsi Palmun leipomo, joka näytti tältä vuonna 1987. Rakennus oli entinen PuRa:n halli (valmistettiin mm. sodan aikana puupilkettä ja puisia wc-kansia), jossa 1964 aloitti Palmu-Keidas Oy. Se toimi vuoteen 1991 asti ja sen jälkeen siinä oli vielä pari vuotta Leipä-Keidas Oy. Vuonna 1995 siinä aloitti Ravintola Kaivohuone. Vuonna 2011 rakennus purettiin. 
U;gin museon kuva.

 Ravintola Palmukeidas paloi vuosina 2008 ja 2009.

 Sorvakon rantaa 1987. U:gin museon kuva. Sorvakon rantatie kulki vielä 60 -luvulla rannasta. 


Hieno websivu: vanhatkartat, jossa voit vaihtaa koko Suomen alueelta vanhoihin karttoihin halutun alueen. Kuvassa Sorvakon rantatie peruskartalla vuodelta 1956.


Sorvakon rantatie Siltakadusta itään maaliskuussa 2019.

 Sorvakon rantatien itäosaa, Leijonapuistoa. Kuva otettu Sorvakon hyppyrimäestä. U:gin museon kuva. Leijonapuiston historiaa LC Uusikaupunki -sivustolla


 Vuonna 1986 mesivesi nousi Sorvakon rantatielle Kaupunginlahden reunojen yli. Kuva Matti Jalava


Osoitehaavin mukaan Sorvakon rantatiellä on kaksi talonumeroa 1 (Hotelli Aittaranta) ja 4 (Mainostoimisto Grafesko). Tosin Hotelli Aittarannan nettisivun mukaan heidän osoite on Aittaranta 2.

Kommentit