Ölimakasiininkuja

Ölimakasiininkuja on Pohitullin ja Janhuan välissä karttalinkki

kuva Kari Jalava 27.1.2019

Kuvan keskellä alhaalla näkyvissä ölimakasiini -rakennus Janhuan varuskuntaan menevän tien ja Pohjoistullitien risteyksessä, paikassa nyt siis Vianorin rengasliike. Kuvassa taitaa olla tietyötä ko. risteyksessä, mutka suoraksi.
Mutta mitä öljyä makasiinissa oli, onko kellään lukijalla tietoa? Kuva Matti Jalava 1968.

kuva Kari Jalava 25.3.2019

Vianor käyttää osoitteenaan Pohjoistullitietä, vaikka tontille on liittymä Ölimakasiininkujalta, kuva Kari Jalava 27.1.2019

Yllä kuva  miten Osoitehaavin ja paikkatietoikkunan mukaan talonumerointi on. Ölimakasiininkujan viimeinen omakotitalo käyttää osoittena Janhuantietä. Vianorin osoite on eri tavalla kuin heidän nettisivulla.

Kaupungin karttapalvelussa osoite Ölimakasiininkuja 2 onkin Janhuantie 1.
Eli taitaa kaikilla Ölimakasiininkujan viidellä tontilla kaksi eri osoitetta?

Kaupunkim poja r.y. on vuonna 1964 julkaissut Uudenkaupunki wanhattem paikanimetten kartt -julkaisun josta löytyy merkinnät 4-Ölimakasiini mäki ja 5-Ölimakasiinin kulju.

Mm. Vohdensaarelta kuljetettiin hevosilla 40-50 luvun vaihteessa lypsätty maito Ölimakasiinimäelle ja sieltä maitoauto haki meijeriin.

Vuoden 1984 peruskartasta näkyy että nykyinen Ölimakasiininkuja (ympäröity punaisella) on alunperin Janhuanniemeen menevän tien alkua. Janhualle menevän tien katkaisee Keulatien kolme kerrostaloa. Laivanrakentajantietä ei vielä ole.

Kommentit