Vähänokka

Vähänokka on mökkitie Pirkholmassa karttalinkki
Vähänokka niminen tie löytyy Vähä-Pirkholmasta, lähtien Pirkholmantiestä itään. Tie lähtee aivan Vähä-Pirkholman pohjoisosasta ollen ensimmäiset sadat metrit Iso-Pirkholman ja Vähä-Pirkholman rajana, mutta kaartaen sen jälkeen kohti etelää loppuen vasta Vähä-Pirkholman etelä-rannikolle. Tie on rakennettu pian 1970-luvulla sen jälkeen kun Pirkholmantie on valmistunut.

Alunperin tien varrella oli neljä kesämökkiä. Eikä tiellä ollut mitään nimeä. Nykyään tien varressa on yksi omakotitalo ja neljä vapaa-ajan asuntoa, sekä yksi laituri, josta kuljetaan lähisaareen. Kun 1990-luvulla kaupunki alkoi vaatia, että jokaisella vapaa-ajan asunnollakin pitäisi olla oma osoite, niin tämäkin tie sai nimen. Tien alkuperäinen nimi oli tai pitäisikö sanoa, että piti olla Vähäpirkholmannokka.

Kun tienviitta ilmestyi tämän tien ja Pirkholmantien risteykseen, niin viitassa luki Pirkholmannokka. Tämä aiheutti heti hämmennystä, että eikö nimen pitänyt olla Vähäpirkholmannokka, mutta kaupungin vastaus tähän kyselyyn oli, että tuo nimi oli liian pitkä, sen takia he lyhensivät sen Pirkholmannokaksi. Tämä nimi aiheutti kuitenkin paljon harhaanjohtavuutta, kun esimerkiksi Pirkholman Matkailun asiakkaat yrittivät etsiä Pirkholman Matkailua tämän tien päästä, kuitenkaan sitä sieltä löytämättä.

Pirkholmannokka tienviittaan pitikin lisätä lisäkyltti Pirkholma, joka osoitti Pirkholmantien suuntaan, jotta näiltä harhaanajoilta olisi vältytty. Tämän tien nimen muuttamista pyydettiin kaupungilta ja 2000-luvulla se sitten onnistuikin. Kaupunki suostui muuttamaan tien nimeksi Vähänokka. Ja sen jälkeen tien nimi on siis ollut Vähänokka. (teksti Mikko Lindfors)


Vähänokan tontit ja talonumerot Osoitehaavissa

Kommentit